Voorstelling jaarverslag 2020 van Vlaamse Ombudsdienst

Door Liesbeth Homans op 10 maart 2021
Jaarverslag 2020 Vlaamse Ombudsdienst

Op 9 maart 2021 werd het jaarverslag van de Vlaamse Ombudsdienst voorgesteld in het Vlaams Parlement in aanwezigheid van parlementsvoorzitter Liesbeth Homans en minister-president Jan Jambon. Omwille van corona wijkte de voorstelling af van de klassieke evenementiële voorstelling waarbij ook het brede middenveld aanwezig is.

Vlaams ombudsman Bart Weekers stelde in de Koepelzaal van het Vlaams Parlement zijn jaarverslag voor met de toepasselijke titel 'Alle zeilen bij' of 'Allemaal samen ons uiterste best doen om de coronacrisis beheerst te krijgen'. Het jaarverslag bevat aanbevelingen waarvan de Vlaamse ombudsman vraagt ze 'in de huidige crisisomstandigheden te lezen als een ondersteuning bij het dynamisch crisisbeheer'. Ze zijn voor hem ook onlosmakelijk in samenhang met het rapport '5 jaar wind in de zeilen' van ombudsvrouw Annelies D’Espallier. Naar aanleiding van de 5-jarige werking van de genderkamer deelt de ombudsvrouw gender haar inzichten en analyse deze keer in een afzonderlijk jaarverslag.  

De Vlaamse Ombudsdienst zal in de volgende weken gehoord worden in de verschillende parlementaire commissies over de beide rapporten. Liesbeth Homans deed als voorzitter van het Vlaams Parlement een warme oproep aan alle volksvertegenwoordigers om met deze rapporten actief aan de slag te gaan. 

Het jaarverslag van de Vlaamse Ombudsdienst kan je hier nalezen.

Het jaarverslag over 5 jaar genderkamer vind je hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is