Vlaams Parlement verwelkomt VUB-studenten tijdens weKONEKT.week

Door Liesbeth Homans op 27 maart 2023
Koepelzaal

Op 27 maart 2023 start de weKONEKT.week van de Vrije Universiteit Brussel. Hierdoor zetelen van 27 tot 31 maart niet enkel de 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers in de iconische Koepelzaal van het Vlaams Parlement, maar krijgen zij het gezelschap van zo’n 300 studenten van de VUB.

Open huis
 
Voor de zesde keer op rij slaan studenten, academisch personeel en partners in Brussel de handen in elkaar tijdens de weKONEKT.week. Het project heeft tot doel om studenten te inspireren door hen op een unieke manier kennis te laten maken met Brussel. Daarnaast staan er een hele reeks lessen en gastlezingen op het programma die kaderen binnen diverse opleidingen. Het Vlaams Parlement werkt hier opnieuw enthousiast aan mee. Zo krijgen rechtenstudenten deze week in de Koepelzaal hun les Grondwettelijk Recht van Professor Karel Reybrouck. Professor Didier Caluwaert neemt zijn studenten dan weer mee naar de Koepelzaal voor het vak Bestuur en Beleid. De studenten krijgen naast de gastlezingen ook een rondleiding achter de schermen van het Vlaams Parlement.

Politiek engagement

Door studenten onder te dompelen in de wereld van de wetgevende macht en in contact te brengen met parlementsleden, krijgen ze een unieke hands-on ervaring en kijk op de werking van de diverse instellingen. Ze worden aangemoedigd om geïnformeerd en kritisch te reflecteren over belangrijke kwesties in onze samenleving, en om actief mee vorm te geven aan het beleid dat hun toekomst vormgeeft.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is