Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans: "Inmiddels is het Vlaams Parlement gegroeid, zowel als wetgevende macht, maar ook qua uitstraling en als centrum van de Vlaamse democratie. Het Vlaams Parlement staat al 25 jaar garant voor politieke discussies en beslissingen die de toekomst van Vlaanderen definitief vorm geven."

Het Vlaams Parlement is al 25 jaar een open huis voor iedereen en ontvangt jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers. De infrastructuur staat ter beschikking van het Vlaamse middenveld in de ruimste zin van het woord. Er is een educatief Bezoekerscentrum met de geschiedenis van Vlaanderen en het parlement. En iedereen kan de parlementaire vergaderingen volgen via televisie (vlaamsparlement.tv) of via de website (vlaamsparlement.be).

Door de coronacrisis zijn er momenteel geen herdenkingen of speciale activiteiten gepland. "Het Vlaams Parlement geeft in deze tijden voorrang aan de corona-crisis. Pas wanneer die voorbij is, zullen we de tijd nemen om dit jubileumjaar samen met zoveel mogelijk Vlamingen op gepaste wijze te herdenken," besluit Liesbeth Homans.

Om het jubileum niet helemaal onopgemerkt te laten voorbijgaan, is er wel een videoboodschap die vanaf 21 mei via sociale media verspreid wordt.