Tentoonstelling ‘6 Kunstenaars in het Vlaams Parlement’

Door Liesbeth Homans op 1 juni 2022
Opening kunsttentoonstelling

Op 1 juni 2022 werd de tentoonstelling ‘6 Kunstenaars in het Vlaams Parlement’ geopend in aanwezigheid van parlementsvoorzitter Liesbeth Homans. Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het Vlaams Parlement werden zes jonge talentvolle kunstenaars uitgenodigd om een nieuwe creatie te realiseren. Met textiel, sculptuur, fotocollage en video (CGI) spelen ze in op thema’s zoals het democratisch bestel, de conceptualisering van het paradijs, heraldiek of modern burgerschap met oog voor het verleden en de geglobaliseerde wereld.

De nieuwe creaties van Marie Cloquet, Caroline Coolen, Tramaine De Senna, Klaas Rommelaere, Yonas Seyoum en Kato Six worden tot en met 11 juli 2022 tentoongesteld in de Schelp in het parlement en maken in de toekomst mogelijk deel uit van de vaste kunstcollectie van het Vlaams Parlement. Een collectie die erg bijzonder is. Enerzijds door de veelheid van belangrijke kunstenaars, anderzijds door hun unieke locatie in het parlementsgebouw, vaak op maat.

Het Vlaams Parlement zet op zaterdag 18 juni, 25 juni en 2 juli haar indrukwekkende kunstcollectie in de kijker voor het grote publiek. Onder begeleiding van een gids kan je de collectie komen ontdekken. Reserveer hier je plaats voor een gratis rondleiding en leer meer over de kunstwerken en de straffe verhalen erachter.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is