Minister Homans lanceert digitaal leerplatform NedBox: “Hefboom voor succesvolle integratie”

Door Liesbeth Homans op 8 oktober 2015, over deze onderwerpen: Nederlands leren, Inburgering

Vlaams minister van Inburgering en Integratie Liesbeth Homans heeft in samenwerking met de KU Leuven en de VRT het digitale leerplatform NedBox gelanceerd. Dat biedt anderstaligen de kans om op een creatieve en leuke manier de Nederlandse taal te leren. “Een goede kennis van het Nederlands verhoogt de zelfredzaamheid”, aldus de minister. “Het is duidelijk dat dit een hefboom is voor een volwaardige participatie aan onze samenleving en een succesvolle integratie.”

Bovenop een voldoende groot aanbod cursussen NT2 (Nederlands als tweede taal), waarmee de noodzakelijke basis wordt gelegd, wil minister Homans ook inzetten op het leren van Nederlands op een informele manier, buiten het leslokaal. Daarom maakt zij ook de nodige middelen vrij om NedBox te ondersteunen: 225.000 euro in totaal. Daar komt nog eens 225.000 euro bij vanuit het Europese Asiel- en Migratiefonds (AMIF).

Actuele invalshoek

We hebben al een hele weg afgelegd in het versterken van de Nederlandse taalkennis bij anderstaligen. Zo is sinds september 2014 het taalniveau Nederlands dat we verwachten van inburgeraars opgetrokken naar niveau A2. “Daarnaast is het belangrijk om de vaardigheden die je in de klas opdoet, verder te kunnen oefenen en ontwikkelen”, aldus minister Homans. “Via NedBox, dat een actuele invalshoek heeft, creëren we op een leuke en moderne manier oefenkansen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is