Kerstboom Duitstalige Gemeenschap ingehuldigd

Door Liesbeth Homans op 5 december 2022
Kerstboominhuldiging

De Duitstalige Gemeenschap schenkt elk jaar een kerstboom aan het Vlaams Parlement. Dit jaar komt de boom uit de gemeente Büllingen, de meest hoog gelegen en oostelijke gemeente van het land.

Op 2 december 2022 werd de kerstboom ingehuldigd door parlementsvoorzitter Liesbeth Homans in aanwezigheid van Karl-Heinz Lambertz, voorzitter van het parlement van de Duitstalige Gemeenschap, Gregor Freches, gemeenschapssenator voor de Duitstalige Gemeenschap, Friedhelm Wirtz, burgemeester van Büllingen en twee schepenen van Büllingen. Ook ere-voorzitter Jan Peumans was aanwezig op dit inhuldigingsmoment.

De kerstboom komt nu al voor het 13de jaar op rij uit Ostbelgien en symboliseert de goede band die er bestaat tussen de Vlaamse en Duitstalige Gemeenschap. Liesbeth Homans vindt het belangrijk om de samenwerking met, de verstandhouding tussen en het respect voor de andere gemeenschappen te benadrukken. 

De kerstboominhuldiging verliep dit jaar evenwel anders. Traditioneel worden bij de inhuldiging de lichtjes van de boom aangestoken. Omdat we sinds februari 2022 geconfronteerd worden met de oorlog in Oekraïne en een zware energiecrisis koos Liesbeth Homans voor een andere symbolische start van de kerstperiode. De lichtjes werden vervangen door kerstballen met vredeswensen. Die zijn nu meer dan ooit op hun plaats. We kunnen alleen maar hopen en wensen dat deze oorlog, net als zoveel andere conflicten in de wereld, snel beëindigd wordt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is