Jaarverslag 2020-2021 Kinderrechtencommissariaat voorgesteld

Door Liesbeth Homans op 17 november 2021
Jaarverslag KRC 2020-21

'Het wachten moe’. Dat is de titel van het nieuwe jaarverslag 2020-2021 van het Kinderrechtencommissariaat dat op woensdag 17 november 2021 werd voorgesteld in een online sessie. Het is een verslag over de invloed van wachten op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Wachten op gepaste hulp, op gepast onderwijs, op een beslissing in hun procedure. Met noodkreten van kinderen en jongeren die door al dat wachten niet tot hun rechten komen.

Het Kinderrechtencommissariaat werd in de nasleep van de witte mars van 20 oktober 1996 bij decreet van 15 juli 1997 opgericht door het Vlaams Parlement als onafhankelijke instantie die de rechten, noden en belangen van minderjarigen vertolkt bij het Vlaams Parlement. Als voorzitter van het Vlaams Parlement nam Liesbeth Homans deel aan de digitale voorstelling van het jaarverslag om terug te blikken op het voorbije jaar dat omwille van corona opnieuw ook voor kinderen erg intens en uitzonderlijk was. 

De voorstelling van het jaarverslag van het Kinderrechtencommissariaat kan je hier herbekijken. Het volledige jaarverslag kan je hier nalezen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is