Ijslandse Kinderombudsvrouw bezoekt het Vlaams Parlement

Door Liesbeth Homans op 21 april 2022
Kinderombudsvrouw Ijsland

De Ombudsvrouw voor Kinderen in Ijsland, mevrouw Salvör Nordal, bracht op 21 april 2022 een werkbezoek aan het Vlaams Parlement. Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans ontving mevrouw Nordal samen met de Vlaamse Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens.

De Ijslandse Kinderombudsvrouw kreeg een uitgebreide toelichting over de werking van het Kinderrechtencommissariaat dat op 15 juli 1997 werd opgericht door het Vlaams Parlement. Het Kinderrechtencommissariaat is sindsdien de officieel erkende vertolker van de rechten, noden en belangen van minderjarigen bij het Vlaams Parlement. Die rol maakt het Kinderrechtencommissariaat dit jaar dus al 25 jaar waar door signalen van kinderen, jongeren en professionals te detecteren en om te zetten in concreet beleidsadvies. De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat onderzoekt klachten van schendingen en waakt over het toepassen en naleven van kinderrechten.

De Ijslandse Kinderombudsdienst wil ook een klachtenlijn opstarten en kwam daarom leren van de brede ervaring die het Vlaamse Kinderrechtencommissariaat op dat vlak heeft opgebouwd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is