Europees Commissaris Olivér Várhelyi spreekt plenaire vergadering toe

Door Liesbeth Homans op 11 mei 2022
Europees Commissaris Varhelyi

Op 11 mei 2022 bracht Olivér Várhelyi, Europees Commissaris voor Nabuurschap en Uitbreiding, een bezoek aan het Vlaams Parlement. Hij werd er ontvangen door parlementsvoorzitter Liesbeth Homans en sprak de plenaire vergadering toe in de Koepelzaal.

9 mei is 'Dag van Europa' en het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. Deze feestdag was de directe aanleiding om Europees Commissaris Olivér Várhelyi uit te nodigen in het Vlaams Parlement. Het is inmiddels een traditie geworden dat het Vlaams Parlement rond deze datum een vooraanstaande Europees figuur uitnodigt. Zo kwamen in het verleden al o.m. Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, Marianne Thyssen, Europees Commissaris, Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie en Dubravka Šuica, vicevoorzitter van de Europese Commissie en Europees Commissaris voor democratie en demografie, op bezoek.

"Met het bezoek van Olivér Várhelyi versterkt het Vlaams Parlement opnieuw zijn internationale uitstraling en toont het zijn ambitie om zijn internationale bevoegdheden ten volle uit te oefenen. Dit bezoek was bovendien met de situatie in Oekraïne en hun vraag om toe te treden tot de EU bijzonder actueel. In zijn functie van Europees Commissaris bevoegd voor Nabuurschap en Uitbreiding is Olivér Várhelyi dan ook een zeer boeiende gastspreker,” besluit Liesbeth Homans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is