Een gesprek over de Vlaamse toekomst

Door Liesbeth Homans op 22 februari 2021
Voorzitter werkgroep Institutionele Zaken

Liesbeth Homans is naast voorzitter van het Vlaams Parlement ook voorzitter van de werkgroep Institutionele Zaken. Deze werkgroep werd eind 2020 opgericht en zal concrete voorstellen uitwerken voor een nieuwe staatshervorming. 

De werkgroep zal 3 grote thema’s behandelen in de volgende volgorde:

  • homogene bevoegdheidspakketten
  • financiële en fiscale autonomie
  • toekomstig staatsmodel

In het luik 'homogene bevoegdheidspakketten' gingen op 22 februari 2021 de hoorzittingen over gezondheidsbeleid van start. De coronacrisis zorgt immers voor een uitgesproken momentum. Door meer coherente en homogene bevoegdheden hadden veel problemen voorkomen kunnen worden en zou er sneller geschakeld kunnen worden. Daarom worden in een eerste fase al de experten van de verschillende overheden, de ziekenhuizen, de artsenverenigingen, de thuiszorg en de mutualiteiten gehoord. Vanaf 22 maart starten de hoorzittingen over arbeidsmarktbeleid. 

Doorbraak Radio nodigde Liesbeth Homans uit voor een gesprek over de volgende staatshervorming. Luister hier naar het volledige interview. 

Ook Jan De Meulemeester had voor vlaamsparlement.tv een gesprek met Liesbeth Homans over de werkgroep Institutionele Zaken. Bekijk hier het volledige interview.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is