EDUbox Democratie brengt politiek dichter bij jongeren

Door Liesbeth Homans op 2 juni 2020
EDUbox Democratie

Het Vlaams Parlement werkte in 2019 naar aanleiding van de verkiezingen samen met VRT NWS een ‘EDUbox Democratie’ uit. Met de EDUbox Democratie kunnen leerlingen van het secundair onderwijs op een bevattelijke manier kennismaken met de verschillende politieke systemen en met de democratie zoals wij die hier kennen.

Het Vlaams Parlement werkte mee aan deze EDUbox omdat het belangrijk is om de politiek dichter bij jongeren te brengen. 'Elke parlementaire democratie heeft betrokken burgers nodig. De school is de plaats bij uitstek om jongeren bewust te maken van de werking van een democratie en burgerschap te leren kennen', zegt parlementsvoorzitter Liesbeth Homans.

Op 2 juni 2020 maakte de VRT bijkomende opnames met parlementsvoorzitter Homans. In de nieuwe filmpjes legt Liesbeth Homans uit wat het Vlaams Parlement precies doet, welke bevoegdheden het Vlaams Parlement heeft en wat de taak van een parlementsvoorzitter allemaal omvat. Deze filmpjes worden kortelings mee geïntegreerd in de EDUbox. 

Meer informatie over de EDUbox Democratie vind je hier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is