Denkdag Sterk Vlaanderen in Europa in voorbereiding

Door Liesbeth Homans op 8 november 2022
Congrescommissie

In mei 2023 organiseert de N-VA een groot ideologisch ledencongres. In de aanloop naar dat congres worden vijf brede koepelthema’s diepgaand uitgewerkt en voorgesteld in vijf denkdagen: Leefbaar Vlaanderen, Veilig thuis in Vlaanderen, Warm Vlaanderen, Sterk Vlaanderen en Welvarend Vlaanderen.

De denkdag 'Leefbaar Vlaanderen' beet de spits af op 15 oktober in Gent en was een groot succes.

Op 26 november volgt de denkdag 'Veilig thuis in Vlaanderen' in Leuven waar Liesbeth Homans vanuit haar ervaring als voormalig minister van binnenlands bestuur ook haar bijdrage zal leveren.

Op 17 december vindt de denkdag 'Warm Vlaanderen' plaats in Brugge.

Op 26 januari 2023 is het de beurt aan Antwerpen waar de denkdag 'Een sterk Vlaanderen in Europa' zal plaatsvinden. De voorbereidingen voor deze denkdag zijn momenteel volop aan de gang onder coördinatie van Kamerlid Sander Loones in nauwe samenwerking met Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans, Vlaams parlementslid Karl Vanlouwe, Brussels parlementslid Cieltje Van Achter en Europees parlementslid Geert Bourgeois. Binnen dit thema wordt o.a. aandacht besteed aan het institutionele luik, maar ook aan politieke vernieuwing, het kiesstelsel en de staat van de vrijheid van meningsuiting in dit land.

Op 18 februari 2023 volgt de laatste denkdag 'Welvarend Vlaanderen' in Genk.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is