Regenboogvlaggen aan de gebouwen van de Vlaamse overheid op de ‘Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie’

Door Liesbeth Homans op 17 mei 2018, over deze onderwerpen: Gelijke kansen

Vlaams minister bevoegd voor Bestuurszaken en Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) steunt ook dit jaar opnieuw de regenboogvlagactie. “Al voor het vierde jaar op rij wordt de regenboogvlag uitgehangen aan verschillende gebouwen van de Vlaamse overheid”, aldus minister Homans.

 

Op 17 mei vindt de ‘Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie’ plaats en op 19 mei is er de Pride Parade in Brussel. De Vlaamse overheid hangt deze week op verschillende plaatsen de regenboogvlag uit. “Hiermee willen we aandacht vragen voor gelijke rechten voor holebi’s en transgenders”, aldus Liesbeth Homans.

 

Steeds meer

Naast de tien grote gebouwen van de Vlaamse administraties in Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt en Brugge hangen ook heel wat andere gebouwen de regenboogvlag uit - waaronder het Vlaams Parlement, de Vlaamse Landmaatschappij, Sport Vlaanderen, het Agentschap Natuur en Bos, de Plantentuin Meise, … . En ook dit jaar zijn er weer gebouwen waar de regenboogvlag voor het eerst zal wapperen. Een grote entiteit die dit jaar voor het eerst zal deelnemen aan deze actie, is de VDAB.

 

Blijvende aandacht

“Met deze symbolische actie wil de Vlaamse overheid blijvende aandacht vragen voor het welbevinden van holebi's en transgenders, zowel op als naast de werkvloer”, besluit Liesbeth Homans.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is