Minister Homans lanceert de website vlaanderenkiest.be

Door Liesbeth Homans op 12 februari 2018, over deze onderwerpen: Binnenlands Bestuur

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) lanceert vandaag vlaanderenkiest.be, de officiële verkiezingswebsite van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) voor alle praktische informatie over de lokale verkiezingen van 2018. “Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en kunnen de lokale verkiezingen op een vlotte manier verlopen”, aldus minister Homans.

“Hoe geef ik een volmacht en kan dat als ik in het buitenland ben? Waar kan ik mijn verkiezingsaffiches plakken? Welke regels gelden bij de organisatie van de verkiezingen?” Alle antwoorden op deze en andere praktische vragen zijn vanaf vandaag te vinden op www.vlaanderenkiest.be

De website bevat van bij de start al heel wat informatie over het verkiezingsproces, de papieren en digitale stemprocedures, de regelgeving, de verkiezingskalender, vormingen en educatieve initiatieven. Alle officiële formulieren worden gepubliceerd op de website, veel gestelde vragen worden gebundeld in de FAQ’s.

“Het Agentschap Binnenlands Bestuur zal de website in de komende maanden steeds aanvullen met actuele informatie. Van zodra de resultaten op 14 oktober 2018 definitief gekend zijn, zullen ze gepubliceerd worden op dezelfde website. Wie actief op de hoogte wil blijven van de verkiezingsactualiteit, kan zich abonneren op de nieuwsbrief vlaanderenkiest.be of de Twitteraccount @ABB_Vlaanderen volgen van het Agentschap Binnenlands Bestuur”, besluit minister Homans.

 

Meer info

Meer informatie vindt u op: www.vlaanderenkiest.be of contacteer info [at] vlaanderenkiest.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is