Ontdek de publicatie 'Lokaal DNA ontleed'

Door Liesbeth Homans op 22 december 2021
Lokaal DNA ontleed

De lokale besturen hebben het niet onder de markt. Maar de moeilijke omstandigheden van de laatste jaren maakten ook duidelijk dat het lokaal DNA in Vlaanderen van uitstekende makelij is en de aanhoudende crisis mee helpt coördineren waar dat elders lang niet zo evident is gebleken. Net op dat niveau, waar de lokale identiteit ten volle verankerd is, vallen heel wat inzichten te rapen waarom Vlaanderen tegelijkertijd zo krachtig en veerkrachtig is, zo ondernemend en omarmend.

In de publicatie 'Lokaal DNA ontleed' wordt gezocht naar de drijfveren achter die lokale dynamiek. 36 lokale bestuurders kropen hiervoor in hun pen. Burgemeesters, algemeen directeurs en andere bezielers van het lokale beleid beschrijven hoe zij vanuit hun eigen 'roeping' dagelijks vormgeven aan de lokale besturen. Dit levert unieke, persoonlijke en inspirerende verhalen op.

Liesbeth Homans is er vanuit haar ervaring als voormalig schepen en OCMW-voorzitter van de stad Antwerpen, provincieraadslid en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur van overtuigd dat hoe sterker de lokale overheid staat, hoe sneller en professioneler ze ook crisissen kan aanpakken.

Meer informatie over deze publicatie vind je hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is