Homans en Gatz steunen projecten die inzetten op positieve ontwikkeling bij jongeren

Door Liesbeth Homans op 9 december 2015, over deze onderwerpen: Inburgering en Integratie

Vlaams minister van Integratie en Inburgering Liesbeth Homans (N-VA) en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) ondersteunen samen acht projecten die inzetten op positieve identiteitsontwikkeling bij jongeren. De projecten kaderen binnen het Vlaams actieplan voor preventie van radicalisering, dat begin april door de Vlaamse regering werd goedgekeurd.

"Kinderen en jongeren die zich goed in hun vel voelen, zijn minder vatbaar voor radicalisering", zegt Homans. "Daar maakt het jeugdwerk dagelijks werk van. Door een extra ondersteuning van 650.000 euro voor projecten die inzetten op positieve identiteitsontwikkeling willen we verenigingen die hierop inzetten een extra duwtje in de rug geven", aldus Gatz.

Begin juli lanceerden de ministers een gezamenlijke projectoproep. Met de oproep wilden ze inzetten op het versterken van de positie van jongeren en jongvolwassenen in de samenleving en op het vergroten van hun maatschappelijke betrokkenheid. Gatz en Homans willen projecten ondersteunen die gevoelens van uitsluiting of onrecht kunnen ombuigen in positieve engagementen. Voor de concrete aanpak werd gerekend op middenveldorganisaties binnen de vrijetijdsruimte: jeugd, sport, sociaal-cultureel volwassenenwerk, zelforganisaties en moskee-verenigingen.

Acht projecten werden op basis van problematiek, aanpak, beoogde resultaten, planning, duurzaamheid, samenwerking en budget geselecteerd:

Centrum voor Islamitische Educatie de Toekomst

Partage en couleurs vzw

MSC Ahlan vzw (Antwerpen)

Groep Intro vzw (Anderlecht)

Victoria Deluxe vzw (Gent)

Arktos vzw (Geel)

Zonder handen vzw (Molenbeek)

Jeugdclubs vzw (Lokeren)

Hiervoor wordt een budget uitgetrokken van 650.000 euro: 400.000 euro via Integratie en Inburgering, 250.000 euro vanuit Jeugd

Bron: Belga.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is